Olumsuz Konuşuyoruz

Sorunlardan bahsetmeye devam ediyorum ki, birlikte çözüm bulma aşamasına gelelim. Uçuncu sorun (bu çok büyük bir sorun!): Olumsuz konuşuyoruz.

Bir gün boyunca kaç olumsuz cümle kurduğunuzu düşünürseniz şaşırıp kalacaksınız. Ama bunu saymak o kadar da kolay değil, çünkü bu bizim "normalimiz" haline gelmiş durumda. Fark etmiyoruz bile. Sürekli şikâyet halindeyiz. Arkadaşlarımızdan, ailemizden, patronumuzdan, öğretmenimizden, herkesten şikâyet ediyoruz. Koşullardan, olanaksızlıklardan, şanssızlığımızdan, ülkeden, dünyadan... Şikâyet etmediğimiz şey yok. Birinde etmiyorsak diğerinden. Olumsuz olasılıklar, endişeler, kafamızın içinde uçuşuyor.

Sizce bu kadar olumsuz düşünceyle dolu bir beyin olumlu bir sonuç üretebilir mi? Çok, çok zor. İmkânsız. Sevdiğiniz radyo istasyonunu dinlemek isterseniz radyonuzu onun frekansına mı ayarlarsınız, rastgele başka bir frekansa mı? Frekansı 120'ye ayarlayıp, 100'u dinlemeye çalışmazsınız, değil mi? İste biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Zihnimiz sürekli olumsuz frekanstayken, hep olumlu şeyler istiyoruz: Başarılı olalım, zayıf olalım, zengin olalım, sağlıklı olalım mutlu, huzurlu olalım, ama bunu şikâyet etmeye, negatif düşünmeye, olumsuz konuşmaya devam ederek yapalım. BU NASIL OLACAK ??? Sorarım size, bu hiç mümkün mü? İnsan zihni bir makine değil ki, nasıl islerse islesin mükemmel bir sonuç üretsin... Olumlu zihin olumlu sonuçlar üretir. Her durumda pozitif olmasını bilen biri, "en kotu" ihtimalle mutlu bir hayat yaşar.

Çevrenizde mutlaka böyle insanlar vardır. Her şeye olumlu yaklaşırlar, onları hep güler yüzleriyle anarız. Şimdi samimi düşünün ve söyleyin. Hangimizin hayatı daha tatmin edici? Onların mı, bizim mi?

İşte zihnimizin olumsuzluk üretmesine izin vermemeyi, onu kontrol altına tutmayı bu programda öğreneceğiz.

Tamamla ve devam et