Kıtlık -> Bolluk

Kıtlık -> Bolluk

Bolluk sözcüğüne iyi bakin. Sözcüğün kendisi bile iyi hissettiriyor. Biraz da bulunduğumuz pozisyonun kıtlık zihniyetiyle şekillendirilmesi nedeniyle böyle. Bolluğa resmen açız.

Kıt kaynaklarla büyütüldüğümüz bir toplumda yasıyoruz. Para kazanmanın zor olduğu düşüncesiyle yetişiyoruz. Elimizdekini büyütmeye değil, korumaya yönelik bir bakış acımız var.

Size bir soru sorayım. Diyelim ki 100 liranız var. Tasarruf ederek elinizde ne kadar kalmasını sağlayabilirsiniz?

En fazla 100 lira, değil mi? Peki tasarrufa değil de, sadece kazanmaya odaklansanız, bu sefer kaç liranız olabilir?

Bir üst sınır var mı? Var diyorsanız, bu bile kitlik zihniyetinde olduğunuzun kanıtı. Aslında yok. Yüzbinlerce, milyonlarca TL kazanabilirsiniz... Var diye kendinizi sınırladığınızın farkında bile değilsiniz. Size iyi bir haber vermiş olayım: Durumunuz ne olursa olsun, kendi gerçekliğinizi sırf bolluk zihniyetini edinerek tamamen değiştirebilirsiniz. Bunu ben yaptım, size de göstereceğim.

Kendi küçük dünyamızda olan ve (şimdilik) olmayan şeylere odaklandığımız için böyle oluyor. Doğada milyonlarca ağaç, kus, nesne var. Dünyada milyarlarca insan, is, dünya ekonomisinde trilyonlarca dolar var. Bunu gördüğünüzde bolluğun farkına varmamız kolaylaşıyor. Bu, ilk adim. Sonra bunu düşünce sistemimizin olağan bir parçası haline getirmek için tekrarlayacağız ve bazı başka teknikler uygulayacağız. Bolluk zihniyetinde yasamanın sizi nasıl bambaşka bir insan haline getirdiğine inanamayacaksınız.

Tamamla ve devam et